Introductie Achter de Hekken

Een goed idee wordt vaak geboren in een rare situatie. Zo ook mijn project Achter de hekken. Door de intelligente lockdown, in verband met de bestrijding van het coronavirus, vielen al mijn betaalde klussen weg.  Als zzp-er is dat erg vervelend, mede omdat de maanden maart-augustus voor mij de maanden zijn waarin ik de meeste opdrachten heb. Mijn trainingskampen vielen allemaal weg, EK-opdrachtjes die niet kwamen en nog een paar dartklusjes gingen niet door of zijn uitgesteld.
Uit verveling ging ik vrijwel dagelijks een stuk rijden, maar oude buurten ben je snel doorheen en ergens lunchen bleek ook lastig te zijn tijdens de coronacrisis.  Onbewust reed ik langs wat voetbalclubs en toen ontstond in mijn brein het idee om de complexen van de amateurclubs op de gevoelige plaat te zetten. Van het één kwam het ander, uiteindelijk besloot ik alle clubs uit de provincie Zuid-Holland af te gaan. Ik ben van mening dat clubs die op de grens liggen en normaliter met hun teams in district West 2 spelen, niet mochten ontbreken. Vandaar dat er ook clubs bij zitten die in de provincie Utrecht hun basis hebben.

Met dit project wil ik de amateurclubs en de vele vrijwilligers eren.  Dit omdat het amateurvoetbal, dat door de coronacrisis volledig stilligt, een belangrijk onderdeel is van het sociale leven van heel veel mensen. Op zaterdagochtend naar de kinderen of kleinkinderen kijken, als zij hun best doen om tegen een balletje te trappen. In de middag bij het eerste met een patatje met en een drankje. Veel vriendschappen zijn geboren bij voetbalclubs en dat mogen we nooit vergeten.

Het boek Achter de hekken zal een profiel bevatten van 340 clubs. Bij een aantal van die clubs heb ik een anekdote, verhaal of stuk historie geschreven. Momenteel ben ik bezig om de financiering van het boek rond te krijgen via sponsoring en crowdfunding.

Ik zou het geweldig vinden als jullie door middel van een (kleine) donatie laten weten dat jullie in mij en mijn project geloven!