In een zeer eenzijdige topper heeft Sparta duidelijk gemaakt dat zij de ploeg zijn die voor de titel in de tweede klasse D gaan. Vorige week werd de wedstrijd uitgesteld in verband met het overlijden van teammanager Johan Engel van Hellevoetsluis. Dat het overlijden veel impact heeft gehad op de staf en spelersgroep is heel duidelijk. Afgelopen zaterdag verloren de Hellevoeters in eigen huis met 2-1 van Pelikaan.

Al vroeg in de wedstrijd leek Sparta op 1-0 te komen door topscorer Jordy de Zwart, maar op appél van een aantal spelers keurde de scheidsrechter dit doelpunt af vanwege een overtreding van Robin van der Sman op doelman Ribaric.

De overtreding op doelman Ribaric (Hellevoetsluis)

Sparta ging niet bij de pakken neerzitten en greep Hellevoetsluis bij de strot. Door het vroeg druk zetten op de defensie van de ploeg van trainer Bestebreur konden zij niet hun eigen spel spelen en gingen daarom dan ook fouten maken. Nog geen paar minuten na de afgekeurde goal van Sparta was het wel raak. Lucas van Oeveren was de maker van de 1-0 en dat was volkomen verdiend. De Spartanen oogde scherper en frisser, maar dat was gezien de trieste omstandigheden dan ook niet vreemd. De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten, na goed doorzetten van Moises Navarro, was het spits Jordy de Zwart die zijn eerste en Sparta’s tweede treffer op het scorebord zette.

Man of the match: Jordy de Zwart (Sparta)

De spanning leek voor rust terug te komen. Scheidsrechter Abdel Afalah gaf de bezoekers een strafschop na een overtreding op Marley Dors. De door Glenn Stoffers ingeschoten penalty werd door doelman Daniël van der Knijff vakkundig gepakt en zo bleef het tot de rust dan ook 2-0 voor de thuisclub.

Glenn Stoffers ziet zijn strafschop gekeerd door doelman Daniel van der Knijff.

Na de thee was het wederom Lucas van Oeveren die het publiek in extase bracht. De 3-0 was een feit en dit was volkomen terecht, gezien de verhoudingen op het veld. Uit één van de spaarzame kansen voor Hellevoetsluis was het Davy Mierop die voor de 3-1 tekende met een fraaie treffer.

Sparta had in de tweede helft kunnen uitlopen naar een monsterscore, maar bleef uiteindelijk steken op 5-1. De 4-1 kwam op naam van Jay-Jay Gulpen en het slotakkoord was voor Jordy de Zwart. Vanaf elfmeter passeerde hij doelman Ribaric en bracht de eindstand op 5-1.

Door deze uitslag lijkt Hellevoetsluis af te haken voor het kampioenschap en ziet het er naar uit dat DCV en Sparta de enige kandidaten voor de titel zijn.

Sparta                  –             Deltasport

25 minuten uitspelen met een 1-1 stand, Deltasport met 9 spelers vanwege twee rode kaarten