Na de 10-0 overwinning op BZC Zuiderpark afgelopen dinsdag, kwam er vandaag wederom een ploeg uit de onderste regionen van de derde klasse D op bezoek bij Nieuwerkerk. IJVV de Zwervers werd door de Nieuwerkerkers met 4-0 verslagen.

In de eerste helft was er weinig te zien van het verschil op de ranglijst. Nieuwerkerk speelde niet naar de mogelijkheden en de Zwervers leek vrij eenvoudig stand te houden tegen de koploper uit de derde klasse D. Beide teams kregen mogelijkheden, maar de man van de eerste helft was Andani Ollie. Met flair en vooral met zijn snelheid was de aanvaller een plaag voor de defensie van de thuisclub. Tot scoren kwamen de IJsselmonders echter niet. De ruststand leek 0-0 te blijven, tot spits Rowendey Schoop in de blessuretijd van de eerste helft attent was en een echte spitsengoal maakte. Een opsteker voor de thuisclub, die het zeker niet makkelijk hadden tegen het goed spelende de Zwervers.

Verdediger Maurice Treffers (Nieuwerkerk) heeft zijn handen vol aan Andani Ollie (IJVV de Zwervers)

De tweede helft was net een paar minuten oud, toen Jesse Asowata op de lat kopte voor de thuisclub en de rebound net werd gemist door Maurice Treffers. Het was duidelijk dat de formatie van trainer Ron Luijten met een andere instelling het tweede deel van de wedstrijd was ingegaan. Vlak na de grote kans voor Nieuwerkerk ontving invaller Roy de Oude de bal net binnen het zestienmeter gebied, aannam en verwoestend uithaalde. Doelman Justin Poulisse had geen antwoord op deze knal.

Invaller Roy de Oude (Nieuwerkerk) schiet de 2-0 binnen.

De ploeg van trainer Ron Luijten rook bloed en via twee goals van Stefan van der Vlegel liepen de Nieuwerkerkers binnen tien minuten in de tweede helft uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. De bezoekers konden daar in de tweede helft vrij weinig tegenover zetten en Nieuwerkerk wilde op jacht gaan naar een hogere score.  Meer doelpunten vielen er niet meer in de wedstrijd, mede omdat de defensie van de Zwervers zich toch weer kon focussen en doelman Poulisse nog een paar fraaie reddingen in huis had.

De 4-0 van Stefan van der Vlegel in de maak.
Stefan van der Vlegel (NIeuwerkerk) maakt zijn tweede van de middag: 4-0

Met nog drie wedstrijden op het programma heeft Nieuwerkerk een voorsprong van zes punten op achtervolger SSS uit Klaaswaal. Mocht Nieuwerkerk volgende week de wedstrijd bij FC IJsselmonde winnend afsluiten en de concurrent SSS averij oplopen tegen de nummer drie LMO kunnen de kurken van de champagneflessen en speelt Nieuwerkerk volgend seizoen officieel in de tweede klasse.

De Zwervers spelen volgende week een heuse degradatiekraker tegen BZC Zuiderpark. De nummer laatst tegen de nummer ener laatst. De winnaar van deze wedstrijd kan zich vrijwel zeker opmaken voor de nacompetitie, terwijl de verliezer heel dicht bij degradatie naar de vierde klasse komt.

De wedstrijd stond onder de prima leiding van scheidsrechter Joost Hoogerbrugge.