Het Capelse CVV Zwervers heeft zondag de wedstrijd tegen het Leidse FC Boshuizen in eigen huis met 0-1 verloren.

Het was een merkwaardig duel op Sportpark Couwenhoek. In de eerste helft waren de bezoekers oppermachtig en volledig in controle van de wedstrijd.  Het duurde dan ook niet heel lang voordat Boshuizen een voorsprong nam. Na een paar mogelijkheden was het Frank van Gils die in de 10e minuut doelman Rik de Vries passeerde. Zwervers kon daar weinig tegenoverstellen en werd met name op het middenveld weggespeeld door de subtopper uit de eerste klasse.  Ook na de 0-1 kwam al het gevaar van Leidse kant. De Capelse doelman pakte een paar prima ballen, waardoor zijn ploeg nog in de wedstrijd bleef.

Op slag van rust kreeg Quentin Albertus zijn tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. De Zwervers speler kan vertrekken en zijn teamgenoten konden uitzien naar een loodzware tweede helft. Soms zijn er onbekende krachten aanwezig in de sport, zo ook in de tweede helft van Zwervers-FC Boshuizen. Wat in de eerste helft totaal niet lukte, ging met een man minder ineens wel. Na de thee oogde de Capellenaren scherper en kwamen veel meer in de duels. Er kwamen zelfs wat mogelijkheden, waarvan de grootste voor Melivai Krolis was, vanaf de achterlijn kon hij net geen medespeler bereiken en zijn bal ging net voorlangs.

Vlak voor tijd kreeg ook doelpuntenmaker Frank van Gils zijn tweede kaart wegens tijdrekken. Het slotoffensief van de mannen van Ton van Bremen leverde verder niets meer op en zo kon FC Boshuizen drie punten bijschrijven bij hun totaal. Ondanks de twee rode kaarten was het een sportief duel en floot scheidsrechter Rampersad een prima wedstrijd.

Voor CVV Zwervers staan er nog drie finales te wachten. Op 24 mei reizen de Zwervers af naar Unitas’30 om het op te nemen tegen de kampioenskandidaat. Op 29 mei speelt de ploeg tegen Olympia uit Gouda. Deze wedstrijd is doorslaggevend voor wie er nacompetitie gaat spelen. Op 5 juni sluit Zwervers de reguliere competitie af met een uitduel tegen Sarto. Omdat ONA zich terugtrok uit de competitie degradeert er geen ploeg direct en spelen er twee teams nacompetitie.